Avondfotografie

Na zonsondergang de meest sfeervolle foto's maken

Wie kent ze niet! Die mooie, sfeervolle foto’s van steden gemaakt in de avond waardoor de huizen, winkels en straatje prachtig verlicht zijn vastgelegd. En die foto’s wil jij ook maken. Maar hoe doe je dat?

Dat is niet zo heel moeilijk maar je moet het maar weten. En hoe je dit doet leg ik uit in een workshop waarin je leert deze foto’s te maken maar ook hoe je daarna de gemaakte foto zo bewerkt dat hij er prachtig uit ziet en zo aan de muur kan!

Wat gaan we doen. We ontmoeten elkaar in het centrum van Alkmaar. Ik begin daar met het uitleggen van de theorie over het maken van foto’s na zonsondergang. De mooiste tijd om deze foto’s te maken is rondom de tijd dat de zon achter de horizon verdwijnt. Deze tijd wordt in de fotografie ook wel het ‘gouden of blauwe uurtje’ genoemd.

Na deze uitleg over de theorie gaan we op pad om daadwerkelijk foto’s te gaan maken in het sfeervolle centrum van Alkmaar. Ik let er op dat de groep niet te groot is dit om elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht te geven. Als alle leden een aantal foto’s hebben kunnen nemen gaan we terug naar onze ontmoetingsplaats. Onder het genot van een kop koffie of thee (in de prijs inbegrepen) ga ik nog wat dieper in op de nabewerking. Deze is namelijk van essentieel belang om tot een mooi resultaat te komen. Ik zal daarvoor een aantal foto’s gebruiken die door de deelnemers gemaakt zijn.

Wat heb je nodig om aan deze workshop te kunnen deelnemen?

  • Camera met Bulb stand (sluiter kan open blijven staan zolang de fotograaf dit wil
  • Draadontspanner
  • Statief (deze moet stevig en dus stabiel zijn)
  • Groothoekobjectief (10-20mm voor de camera’s met een cropfactor)
  • Volle batterijen en liefts ook een reserve
  • Lege opslagkaartjes (neem een reserve mee want ze kunnen defect raken)

Verder is het aan te raden om warme kleding aan te trekken en een muts en handschoenen zijn zeker aan te bevelen als de temperatuur laag is. We staan namelijk vaak stil dus je koelt dan snel af.

Aanmelden voor deze workshop kan door het sturen van een mail. Zie daarvoor de contact pagina.

Heb je vragen over deze workshop neem dan gerust contact met mij op.

De kosten voor deze cursus zijn € 65,- per persoon incl. BTW.